На всеки от нас му се е случвало да се зачуди защо интернета е бавен в дадени моменти и защо понякога направо го няма. Спомнете си давали ли сте си паролата на някой съсед или на приятел, който е идвал вкъщи. Може би вече имате съмнения, че някой се е закачил на вашата Wi-Fi мрежа.

Няма ли да е страхотно да можете да видите кой точно се е свързал с вашата домашна или служебна мрежа и лесно и бързо да изключите нежеланите посетители на вашия рутер.

see-whos-using-your-wi-fi-boot-them-off-with-your-android.1280x600

Начинът, който ще покажем в тази статия не само е удобен за нежелани гости на интернета ви, но е подходящ и за временно ограничаване на Wi-Fi връзката на децата ви когато се бавят за вечеря или просто за наказание.

Преди да продължим е редно да отбележим, че е напълно задължително вашето Android устройство да е руутнато, за да функционира напълно приложението за мониторинг и блокиране на Wi-Fi мрежи.

Инсталирайте Pixel NetCut

Android приложението, което ви позволява да блокирате нежелани гости на рутера ви се нарича Pixel NetCut и е напълно безплатно в Google Play Store.

Pixel NetCut WiFi Analyzer
Developer: Pixel Group
Price: Free+

Осигурете достъп и сканирайте мрежата

След като инсталирате Pixel NetCut, стартирайте и разрешете достъп на Superuser. Тези от вас, които ползват руутнати смартфони знаят, че по този начин се разрешава абсолютен достъп на приложението, така че да може да изпълнява свободно функциите си.

1201

Следващата стъпка е само да натиснете бутона “Scan”, за да видите всички устройства, които са свързани към мрежата, в която сте и вие в момента.

Вижте кой използва вашият интернет и го блокирайте

Веднъж щом сканирането приключи ще видите списък с устройствата свързани към вашия рутер. Ако не сте сигурни кой кого е в този списък можете да натиснете върху някой и там ще видите допълнителна информация като например името на производителя.

1202

Освен това можете да сложите име на всеки свързан потребител. Колкото до най-важната функция, а именно блокирането, то става най-лесно. До всяко свързано устройство ще видите зелен ключ. Много е просто, натиснете върху него и ще спрете достъпа на този човек до вашият рутер. 

Ако искате да сте винаги информирани за най-важното от света на мобилните приложения и игри и да имате възможността да научите някой нов трик за вашия смартфон или таблет, не забравяйте да харесате страницата ни във Facebook и да се включите в публичният ни чат във Viber.