На всеки от нас му се е случвало да гледа клипчета в YouTube и без да се усети да са минали часове. Може би трябва да виним самата платформа заради предложенията след всяко видео, но както и да гледаме на нещата от YouTube твърдят, че човечеството вече отделя 1 милиард часа на ден в гледане на видеоклипове.

За справка през 2015 година YouTube отчетоха 500 милиона часа на ден в гледане и 300 милиона през 2014. Това показва как за няколко години тази платформа се е превърнала в основна част от живота на много хора по света.

YouTube-iPhone-1200x600

Още по-интересен факт е, че ако искате да изгледате 1 милиард часа клипове ще ви отнеме над 100 хиляди години. Преди толкова време нашите предци са изработвали каменни инструменти, а мамути още са населявали Земята.

YouTube има над милиард потребители, което ни дава поле за размисъл, че всеки потребител прекарва средно по един час на ден в гледане на клипове. Може би повечето от нас дори правят това на своите смартфони и таблети. За щастие мобилното приложение на YouTube се обновява редовно и непрестанно подобрява функционалността си.

Можете да свалите най-новите версии на YouTube app от следните линкове.

YouTube
Developer: Google Inc.
Price: Free

Ако искате да сте винаги информирани за най-важното от света на мобилните приложения и игри и да имате възможността да научите някой нов трик за вашия смартфон или таблет, не забравяйте да харесате страницата ни във Facebook и да се включите в публичният ни чат във Viber.