С възхода на новите технологии живота ни става по-забързан от всякога и рядко имаме  време да спрем за малко и да направим равносметка за това, което се случва около нас. Понякога губим представа за неща ,които наистина имат значение, като грижата за здравето ни, например.

19c64063337dfe468f977f953aae10e5

Не е ли иронично,  че някои от нещата, които крадат толкова много от времето ни всеки ден (не говорим приложения) може да бъдат средствата, които да ни помогнат  да се задържим на върха на нашия добро здраве и благополучие.

Тук сме подбрали 5 Android приложения, които ще ви помогнат да се грижите по-добре за ума и тялото си.

1Medisafe Meds & Pill Reminder

MediSafe Meds & Pill Reminder ви помага да сте сигурни, че няма да забравите да вземете лекарството си на време. Приложението може да ви предостави вашият прогрес под формата на данни и графики, които можете да покажете дори на личният си лекар.

Просто добавете вашите лекарствата, времето и честотата на вашите дози, за да се получи удобен график. Това обаче е повече от обикновено приложение за напомняне. С MediSafe Meds & Pill Reminder проследява други измервания, като кръвно налягане, тегло, нива на кръвната захар и да събирате цялата информация в медицински дневник.

store

 

 

2Aqualert:Water Reminder H2O

Пиенето на достатъчно вода е много важно, но малцина от нас изглежда са в състояние да управлява този навик. Определете своя размер чаша, следите напредъка си с графики и диаграми, и следете пътя си към по-хидратирано тялото.

С Aqualert: Water Reminder можете да зададете Вашите изисквания за прием, а след това през целия ден, ще получавате известия ви напомня да пиете вода. С регулируеми ежедневни цели и удобни графики, очаквайте да получите наистина реална полза от това приложение.

store

 

 

3Relax Melodies

Relax Melodies ви позволява лесно да персонализирате мелодии, като ви позволява да създадете такава, която вие харесвате, благодарение на това, че можете да комбинирате няколко ефекта в една мелодия.

Направете персонализирани мелодии от 46 различни звуци инспирирани от околната среда, като се започне от класическия валежи за успокоение до средновековни флейти. Можете да добавите до 10 звука в една мелодия, а приложението дава възможност да се изключи автоматично след определено време.

store

 

 

4Food Intolerances

Food Intolerance е приложение, което е безценен помощник на хората които имат непоносимост към определени храни.Приложението разполага с  богата офлайн база данни, която включва над 700 храни, подредени по съдържанието на като хистамин, фруктоза, сорбитол, лактоза, салицилат, глутен, млечни протеини и съдържание яйце. Можете да въведете вашите алергии (и вашето ниво на чувствителност), и ще научите за храни, които би трябвало да избягвате.

store

 

 

5Eye Test – Eye Exam

Eye Test – Eye Exam е интересно приложение, което ще ви помогне да оцените зрението си и общото здраве на очите. Приложението предоставя серия от очни тестове, които можете да завършат в няколко минути, като ви помага да се направи груба диагностика на здравето на очите.

Тестовете са кратки и прости за извършване, а и самото приложение е много приятно за окото. Това приложение не е заместител на редовните посещения при очен лекар!

store

 

 

 

Ако искате да сте винаги информирани за най-важното от света на мобилните приложения и игри и да имате възможността да научите някой нов трик за вашия смартфон или таблет, не забравяйте да харесате страницата ни във Facebook и да се включите в публичният ни чат във Viber.